Baixa la transmissió comunitària de la COVID-19 a Alzira per primera vegada en esta onada i el nivell d’alerta passa d’extrem (4) a moderat (2)

  • Salut Pública informa de 936 nous contagis i la incidència acumulada se situa en 2.082 casos per cada 100.000 habitants
  • El Trinquet Municipal acull esta setmana les vacunacions de les persones d’entre 30 i 39 anys

Salut Pública ha avançat hui les dades de contagis que demà es publicaran al web. Hi ha un total de 936 positius, xifra que inclou tant els positius detectats als centres de salut com a les farmàcies, indica la regidora de Sanitat d’Alzira, Gemma Alós. La incidència acumulada «continua baixant a poc a poc i se situa en 2.082 casos cada 100.000 habitants». «La bona notícia és que veiem, per primera vegada des que va començar esta última onada, com la transmissió comunitària del virus ja no és tan ràpida i, sobretot, ja no és tan extrema. Abans, la majoria dels tests, per no dir tots, que es feien eixien positius i ara no, ara comencen a eixir negatius i això vol dir que la transmissió del virus s’alentix», explica la regidora. A més a més, «la situació hospitalària ha millorat un poc, i tot això fa que esta setmana baixem a un nivell d’alerta 2, això és una dada significativa perquè passem d’un risc extrem (4) a un moderat (2)», afig Alós.

La responsable de l’Àrea de Sanitat municipal ha recordat, així mateix, que el punt de vacunació massiva habilitat al Trinquet Municipal es mantindrà obert fins a finals de mes. «Esta setmana estan citades les persones que tenen entre 30 i 39 anys i allí es vacunarà la gent major de 18, les persones que tenen 17 anys seran citades en complir els 18», comenta. Així mateix, informa que «la gent que ha passat la COVID-19 ha d’esperar obligatòriament 4 setmanes, però es recomana no vacunar-se fins 5 mesos després».

Una vegada tanque el punt de vacunació massiva, Alós ha indicat que seran els centres de salut els que s’encarregaran de fer seguiment de les persones no vacunades i citar-les al seu corresponent centre. I ha insistit que cal respectar les mesures de seguretat: evitar, sempre que es puga, la permanència en espais tancats i, en tot cas, ventilar-los correctament, utilitzar la mascareta i mantindre la distància de seguretat. Alós reitera que «és molt important vacunar-se per tal d’evitar el contagi o, en cas de contagi, per a minimitzar el risc d’evolució de la malaltia»; i desitja «que les persones que patixen la malaltia es recuperen prompte i puguen tornar a la normalitat».