Alzira continua en risc extrem i comptabilitza 1.439 contagis actius i una incidència acumulada de 3.202 casos per 100.000 habitants

  • L’actualització de dades local passa als divendres i es fa segons el web de Conselleria, que inclou positius de farmàcies
  • Alós: «Els que han passat la COVID no han d’acudir a la cita, ja que ara es recomana esperar 5 mesos per a la tercera dosi»

Alzira compta amb 1.439 casos de contagis actius de COVID-19 detectats en els últims 14 dies i la incidència acumulada se situa en 3.202 casos per cada 100.000 habitants. «Encara que parega que la situació ha variat molt des de la setmana passada, l’augment de casos no és tan acusat com sembla, perquè dijous passat no teníem la dada exacta dels positius que s’havien detectat a les farmàcies, només poguérem informar dels positius detectats als centres de salut i també avisàrem que, segurament, s’estaven quedant casos fora», explica la regidora de Sanitat, Gemma Alós.

La regidora insistix en el fet que «continuem estant en una situació molt preocupant, seguim en un nivell d’alerta 4, que significa que la situació és de risc extrem, per això, entre tots i totes hem de fer un últim esforç, hem de mantindre les mesures de seguretat estrictament i, sobretot, si tenim qualsevol símptoma, telefonar el metge o acudir a una farmàcia a realitzar-nos un test».

El canvi del protocol per a la realització de les proves ha provocat un canvi de data per a l’actualització de les dades. «Des de fa unes setmanes, els criteris per a la realització de proves diagnòstiques han canviat i als centres de salut s’ha començat a prioritzar la població vulnerable. La setmana passada ja comentàvem que els positius detectats en farmàcies no apareixien en les actualitzacions de les dades que ens facilita Salut Pública cada dijous, perquè només ens comunicaven els resultats de les proves, PCR i test d’antígens, realitzats als mateixos centres de salut. Els positius de les farmàcies es comuniquen directament a Conselleria», descriu Alós. «Hem detectat que la diferència de dades és ja molt important, perquè aproximadament la meitat dels casos actius que tenim hui dia s’han detectat en les farmàcies. Per això, a partir d’este moment, donarem les dades que publique Conselleria al web dedicat a la COVID i no les de Salut Pública, perquè no són completes, per tal de donar una visió el més real i completa possible», afig. Així, a partir de hui, les actualitzacions locals, «que hem facilitat des de fa dos anys», es realitzaran cada divendres.

D’altra banda, la regidora ha informat que l’administració de la tercera dosi continua amb normalitat al Trinquet Municipal d’Alzira. «Els que tenen entre 18 i 49 anys ja hauran rebut el seu missatge de text amb el dia i l’hora de la cita. Ens demanen que preguem a la població que, en la mesura que siga possible, acudisquen el dia i l’hora que diu al missatge perquè així evitarem cues innecessàries. No obstant això, hi haurà flexibilitat si alguna persona no pot acudir-hi».

Pel que fa a les persones que acaben de passar la COVID-19, la regidora ha indicat que tot i haver rebut el missatge per a inocular-se la tercera dosi «no han d’acudir; tampoc han de notificar res, simplement no acudir a la cita i ja està». «Recordem que és obligatori esperar quatre setmanes per a vacunar-se si s’ha passat la COVID-19, però es recomana que no s’administre eixa tercera dosi fins cinc mesos després».