El Passeig Fluvial ja és una realitat

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, junt amb el secretari autonòmic de Turisme, Daniel Marco, altres membres de la Corporació municipal i tècnics municipals encarregats d’esta obra, han inaugurat el Passeig Fluvial del Xúquer.

L’obra ha servit per a restaurar i condicionar el marge dret del riu Xúquer, a través d’actuacions amb la voluntat de recuperar l’estat natural i ecològic de la ribera, fent-la accessible, recuperant la infraestructura verda, els actius ambientals, paisatgístics i culturals, amb l’objectiu de satisfer l’interés dels ciutadans per este espai.

Bastidas ha assenyalat: “Hui és un dia molt important per a Alzira, ja que finalment pot mirar al riu, un fet molt satisfactori per a tots aquells que volem i respectem el medi ambient. Este és un espai molt interessant de present i de futur; a esta primera fase, amb una inversió de poc més de 200.000 euros, pretenem donar-li continuïtat per la part posterior de la Ciutat Esportiva Jorge Martínez Aspar. El Passeig Fluvial estarà rematat per una zona recreativa amb més de 150 arbres, en la qual es col·locarà una escultura de Leonardo Borràs en honor al riu Xúquer. A més, tant el club de piragüisme com el club de pesca realitzaran activitats ací i, l’arquitecte municipal està treballant en el projecte perquè Alzira puga demanar una zona autoritzada de bany. Espere que la gent disfrute del Passeig Fluvial però, primer que res, que el cuide”.

Esta primera fase ha comprés actuacions en els primers 620 metres lineals del marge dret del llit fluvial, des de l’entorn del Pont de Ferro fins a la ronda Nord de la CV- 43. Recorre l’àrea nord del Recinte Firal i la Ciutat Esportiva Jorge Martínez Aspar a través d’un conjunt d’infraestructures i elements de connexió que configuren paratges ambientals, paisatgístics, d’oci, recreatius i esportius, que formen part i miren al riu. A través d’una escalinata de pedra que dóna directament a la zona del riu, el Passeig Fluvial es comunica, per baix del Pont de Ferro, amb el pont de José Pellicer, i dóna la possibilitat d’accedir a la zona del dic i de l’Hort de Redal. 

S’han realitzat treballs de desbrossament i neteja superficial del terreny, i tall de canyars i esbarzerars, així com poda i tala de branques i aclarida d’arbustos. També s’ha fet un inventari dels diferents arbres existents en la zona, s’han realitzat treballs de consolidació del marge del riu i de col·locació d’una malla antiherba i d’una barana de fusta, que delimita el passeig. 

L’entorn del Passeig Fluvial es completa amb una zona on s’han plantat 150 arbres. A més, s’han col·locat unes quantes caixes niu per a aus i rates penades, i està prevista la instal·lació d’un monument al riu Xúquer. 

 10574528 824928837555891 2364702128254165311 n