576 persones han aconseguit un lloc de treball a Alzira

  • L’atur es reduix un 14% el mes de novembre

Alzira, 17 de desembre de 2021. Hui s’han presentat en roda de premsa les dades de l’atur relatives a la ciutat d’Alzira. En relació a les xifres del mes de novembre de 2021, oferides pel Servei Públic d’Ocupació i Formació de la Comunitat Valenciana (LABORA), les dades de les altes en la Seguretat Social són molt positives després d’este període de crisi i s’igualen a les xifres de febrer de 2020.

El nombre de persones en cerca d’ocupació s’ha reduit quasi un 14,2%, fins a arribar a dades de l’etapa prepandèmia. Al mes d’octubre de 2021, 4.060 persones es trobaven a l’atur, mentre que a hores d’ara, al mes de novembre, són 3.484 persones. Entre els sectors que més contractes han sumat en l’últim mes es troben l’agroalimentari, el sector serveis i la indústria.

Pel que fa a les xifres relatives al descens en la Comunitat Valenciana en el mateix mes, ha estat d’un 7,29%, quasi la meitat que en la nostra ciutat.

Com ha explicat l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, els bons resultats s’han obtingut amb polítiques actives d’ocupació i se situen en la bona direcció. “Seguim ferms en la promoció de la inserció de les persones en cerca activa d’ocupació mitjançant l’especialització laboral i el contacte directe i la cooperació amb l’empresariat local. És el moment de l’ocupació i de donar resposta als nostres sectors. Des d’Idea treballem per tal d’aconseguir-ho mitjançant diversos projectes, com la iniciativa municipal ‘El teu itinerari vital’”.

Actualment, 3.484 persones continuen en cerca activa d’ocupació, i l’objectiu del departament municipal és acabar el pròxim any per baix de les 3.000 persones. Entre els usuaris i usuàries destaquen dos perfils, dones a partir de 40 anys que volen reincorporar-se al mercat laboral i jóvens que deixen els estudis. Des d’Idea es treballa principalment en formar-los perquè aconseguisquen un lloc de treball. “Actualment encara hi ha una escletxa entre el nombre d’homes i de dones aturats, la major part dels demandants té un perfil de formació de primera etapa i cal que continuem treballant per tal de donar-los les eines per a la incorporació en el mercat de treball. D’una banda, analitzem les necessitats de treball que tenen les empreses i, d’altra, donem la formació adequada a eixes necessitats”, ha afegit l’alcalde i regidor d’Ocupació, Desenvolupament Econòmic, Comerç i Projectes Europeus.

Alzira té en marxa diversos plans d’ocupació i formació, com ‘T’Avalem Jove’ i ‘T’Avalem Experiència’, el taller d’ocupació ‘Et formem’ i un dels plans més ambiciosos com és ‘El teu itinerari vital’, un pla quadrianual que, a més de formar treballadors i treballadores en un ofici, incentiva econòmicament les empreses per a la seua contractació. Els diversos plans, junt amb les contractacions subvencionades per LABORA amb programes com l’ECOVID o l’EMPUJU, entre d’altres, suposaran la contractació de 200 persones abans que acabe l’any.