El Servei Voluntari Europeu oferix a dos jóvens d’Alzira la possibilitat d’anar-se’n deu mesos a Madeira

  • Alzira està acreditada des de 2012 per a participar en este Servici

Durant la VII Setmana de l’Economia i l’Ocupació, celebrada la setmana passada, una de les ponències que més èxit va tindre va ser la relacionada amb el Servici Voluntari Europeu (SVE). En esta van participar prop d’un centenar de persones.  

L’Ajuntament d’Alzira està acreditat per a participar en el Servici Voluntari Europeu des de setembre de 2012. En este temps, s’han aprovat set projectes de voluntariat, cosa que ha suposat que set jóvens europeus hagen participat en projectes de voluntariat en l’Ajuntament d’Alzira. A més, s’ha enviat dos jóvens de la localitat a participar en projectes, un a Portugal i un altre a Eslovènia. 

Actualment, hi ha dos places per a jóvens d’Alzira que vullguen anar a Madeira (Portugal) a realitzar un voluntariat durant deu mesos, en l’àmbit de turisme i organització d’esdeveniments. Els requisits per a participar és tindre entre 17 i 30 anys i ser residents a Espanya. No hi ha requisits de formació ni d’idiomes (encara que és recomanable tindre un coneixement bàsic d’anglés).

Els interessats a participar poden sol·licitar informació en les dependències d’IDEA, en la ronda d’Algemesí, 4, a través del telèfon 96 245 51 01 o de l’adreça electrònica adl@idea-alzira.com.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, José Luis Palacios, ha manifestat: “Sempre estem oberts a qualsevol iniciativa que siga beneficiosa, en este cas, per a la gent jove. A través d’este servici voluntari europeu, els participants poden aprendre un idioma, així com millorar i adquirir competències per al seu desenrotllament personal, educatiu i professional, i també per a la seua integració social. Anime aquells jóvens interessats a informar-se sobre les dos places que existixen per a poder realitzar un voluntariat a Portugal. Les experiències sempre són positives”.

El SVE és una experiència d’aprenentatge en l’àmbit de l’educació no formal, en la qual les persones jóvens voluntàries milloren o adquirixen competències per al seu desenrotllament personal, educatiu i professional, així com per a la seua integració social. Les persones voluntàries exercixen l’activitat de voluntariat en un país diferent del seu país de residència. Esta activitat, no remunerada i sense ànim de lucre, es realitza a temps complet durant un període determinat, en benefici de la comunitat. Si bé l’activitat no és remunerada, l’objectiu del projecte és que al voluntari no li coste diners la seua participació, per la qual cosa el projecte cobrix el cost del transport, l’allotjament i la manutenció.