La Policia Local d’Alzira inspecciona establiments on es venen xicotets electrodomèstics

 
 
  • S’han retirat de la venda 66 articles després d’estes

La Policia Local d’Alzira ha realitzat inspeccions en diferents establiments de la ciutat on es venen xicotets electrodomèstics, a fi de comprovar que estos articles s’acullen a la normativa vigent i contenen les mesures de seguretat exigibles per a l’ús domèstic.

Les inspeccions s’han centrat, especialment, en tipus d’aparells elèctrics com calefactors, estufes, eixugadors i planxes de pèl, pintes i molls, maquinetes d’afaitar, etc. Després d’estes, s’han retirat de la venda seixanta-sis articles, majoritàriament per no tindre etiquetatge i instruccions en castellà, així com la marca CE. 

El regidor de Policia Local, Eliseo Candela, ha manifestat: “Des de la Policia Local realitzem este tipus de controls i inspeccions de manera periòdica. En este cas, ha sigut en establiments de xicotets electrodomèstics. La majoria complixen la normativa i venen productes de qualitat, però és important comprovar-ho per benefici del client, que és qui adquirix estos productes”.

 Des de la Policia Local es vol advertir als ciutadans que, si bé s’ha pogut comprovar que la majoria dels establiments de la nostra localitat tenen a la venda productes de qualitat i degudament etiquetats, és molt important que el client sàpia que en adquirir un electrodomèstic ha de poder llegir, almenys en perfecte castellà, les característiques essencials del producte, com ara nom o denominació usual o comercial del producte, identificació del nom o raó social o denominació del fabricant, envasador, transformador o venedor establit en la Unió Europea,  potència màxima, tensió d’alimentació i consum energètic (en el cas de productes que utilitzen energia elèctrica per al seu funcionament normal), així com la marca CE de forma visible.

     

Igualment és aconsellable sol·licitar i conservar sempre el tiquet o factura de compra, per si haguera que presentar algun tipus de reclamació, i si en el moment de la compra s’observara algun tipus d’irregularitat, requerir la presència d’algun funcionari de Consum o de la Policia Local.

 Imagen 001
CategoriesSense categoria