Reganyà

Ingredients

  • 500 g de farina
  • 250 g de polpa de carabassa bollida i escorreguda
  • 3 ous (reservem la clara d’un ou per a pintar-los)
  • 50 g d’oli
  • Ratlladura de llima
  • 120 g de sucre
  • 3 cullerades d’anís (licor)
  • 1 culleradeta d’anís en gra (llavoretes)
  • 20 g de rent
  • 1 polsim de sal

Elaboració de la reganyà

  1. En un bol fiquem la farina i la sal.
  2. Hi afegim l’oli, l’anís, els ous i el rent esmicolat i ho mesclem tot amb les mans perquè s’integren tots els ingredients.
  3. Hi afegim la polpa de carabassa, el sucre i la corfa de la llima i continuem mesclant els ingredients.
  4. Pastem durant 10 minuts. És possible que hàgem d’afegir un mica més de farina, tot depenent de l’aigua que retén la carabassa i de la grandària dels ous. Quedarà una massa greixosa que es podrà treballar amb les mans untades d’oli.
  5. Deixem que lleve dins d’un recipient untat amb i oli i que estiga tapat amb film transparent fins que doble el seu volum (el temps dependrà de la temperatura de l’habitació).
  6. Li donem forma i ho deixem llevar per segona vegada. La pintem amb la clara d’ou que hem reservat i empolvorem amb sucre i canella.
  7. Ho enfornem a 160 ºC durant uns 15-20 minuts.

Font: https://nomataengorda.com/reganya/