Ingredients
- 500 g de farina
- 250 g de polpa de carabassa bollida i escorreguda
- 3 ous (reservem la clara d’un ou per a pintar-los)
- 50 g d’oli
- Ratlladura de llima
- 120 g de sucre
- 3 cullerades d’anís (licor)
- 1 culleradeta d’anís en gra (llavoretes)
- 20 g de rent
- 1 polsim de sal
Elaboració de la reganyà
- En un bol fiquem la farina i la sal.
- Hi afegim l’oli, l’anís, els ous i el rent esmicolat i ho mesclem tot amb les mans perquè s’integren tots els ingredients.
- Hi afegim la polpa de carabassa, el sucre i la corfa de la llima i continuem mesclant els ingredients.
- Pastem durant 10 minuts. És possible que hàgem d’afegir un mica més de farina, tot depenent de l’aigua que retén la carabassa i de la grandària dels ous. Quedarà una massa greixosa que es podrà treballar amb les mans untades d’oli.
- Deixem que lleve dins d’un recipient untat amb i oli i que estiga tapat amb film transparent fins que doble el seu volum (el temps dependrà de la temperatura de l’habitació).
- Li donem forma i ho deixem llevar per segona vegada. La pintem amb la clara d’ou que hem reservat i empolvorem amb sucre i canella.
- Ho enfornem a 160 ºC durant uns 15-20 minuts.