Ingredients per a dotze persones
- 350 g d’arròs redó
- 600 g de carn de pollastre
- 400 g de carn de conill
- 1 tomaca madura
- 150 g de bajoqueta o ferradura
- 150 g de garrofó
- 3 cullerades generoses d’oli d’oliva verge extra (OOVE)
- Una culleradeta de pebre roig dolç
- Un bri de safrà
- Aigua (la referència són tres mesures d’aigua per cada mesura d’arròs, però tot depén de la paella i de la intensitat del foc)
- Sal
Elaboració de la paella valenciana
- Posem l’oli en la pella i hi afegim un grapat de sal perquè la paella no es creme.
- Quan l’oli està calent, hi afegim el pollastre. Quan este estiga daurat, hi incorporem el conill trossejat i ho sofregim tot amb una mica de sal. Ho mesclem tot perquè es cuine de manera uniforme.
- Quan la carn estiga ben daurada, hi afegim la bajoqueta, el garrofó i el pebre dolç i ho mesclem tot bé.
- Ràpidament, hi afegim la tomaca ratllada en trossos perquè el pebre no es creme i mesclem totes les verdures del sofregit fins que queden tendres.
- Tot seguit, hi incorporem l’aigua fins a arribar als claus de la paella. Esperem que bulla i, quan ho faça, la deixem així durant 5 minuts. Després, rebaixem el foc i ho deixem coure tot entre 20 i 30 minuts a foc mitjà.
- Quan arribem a este punt, uns 5 minuts abans d’afegir-hi l’arròs, hi afegirem el safrà en brins i corregirem el punt de sal.
- Abans d’afegir-hi l’arròs, avivem el foc. La forma tradicional de repartir l’arròs és fent una creu en l’aigua que està bollint i el distribuïm, tot seguit, de manera uniforme per la superfície del recipient. En corregim la sal si escau.
- És el moment de controlar-ne el foc. Necessitem foc fort durant 10 minuts i uns altres 10 minuts de foc més suau perquè l’arròs quede al seu punt, si és possible, amb el típic socarrat.
Font: https://entrenosotros.consum.es/paella