Ingredients per a 8 – 10 unitats
- 250 g de carabassa bollida
- 125 g de farina de rebosteria
- Caldo de carabassa
- 5 g de rent fresc
- Oli d’oliva
Elaboració dels bunyols de carabassa
- Bollim la carabassa tallada en trossos fins que estiga blaneta. Quan estiga preparada, la traiem, la passem per aigua freda i li llevem la pell. Reservem el caldo.
- Triturem la carabassa en un bol amb una forqueta fins que es puga manipular. Hi afegim un poc de farina i un poc de caldo, desfem el rent fresc de la farina i hi incorporem, a poc a poc, el caldo de la carabassa fins que quede una massa ni molt líquida ni molt consistent. Ho tapem amb film transparent i deixem que en doble el volum. Ha de passar, aproximadament, mitja hora.
- Calfem l’oli en una paella profunda a foc mitjà i, amb les mans mullades amb aigua, agafem una miqueta de massa i li fem un forat al mig. La deixem caure en la paella i la fregim duran un minut o un minut i mig, i la girem a mitjan cocció.
- Traiem el bunyol de l’oli i el deixem damunt d’un plat amb paper de cuina perquè n’absorbisca l’oli sobrant.
- Quan estiguen freds, ens els podem menjar amb sucre i acompanyats d’un bon xocolate calent!
Font: https://entrenosotros.consum.es/va/bunyols-de-carabassa