Ingredients per a quatre o sis persones
- 300 g d’arròs
- 600 ml de caldo de putxero (o d’aigua)
- 100 g de cigrons cuits
- 4 costelles de porc
- 4 botifarres de ceba
- 1 tira de cansalada entreverada fresca
- 1 creïlla
- 1 tomaca
- 3 cullerades soperes de tomaca triturada
- 1 cabeça d’alls
- Oli d’oliva verge extra (OOVE)
- Sal
- Pebre roig dolç
Elaboració de l’arròs al forn
- Sofregim les costelles i la cansalada tallada a trossos amb la cabeça d’alls. Condimentem el sofregit i el daurem.
- A continuació, sofregim el pebre roig dolç i la tomaca triturada.
- Quan estiga a punt, hi afegim l’arròs i la creïlla tallada a rodanxes grosses i ho mesclem tot en la paella.
- Fiquem tota l’elaboració anterior en una cassola de fang amb la cabeça d’alls al centre, les botifarres, els cigrons cuits i la tomaca a rodanxes.
- Hi aboquem el caldo, sempre dues mesures per cada mesura d’arròs, en corregim el punt de sal i distribuïm tots els ingredients de manera uniforme. Introduïm la cassola al forn a 220 ºC durant 20 o 30 minuts, fins que quede sec i daurat.
Font: https://entrenosotros.consum.es/va/com-fer-arros-al-forn