EXPOSICIONS PERMANENTS
SALA “SUCRO”
A la primera planta, la Sala Sucro ofereix una visió, reforçada amb materials arqueològics del municipi i de la comarca de la Ribera Alta, de l’evolució històrica d’Alzira:
– Durant l’etapa prehistòrica, podem identificar els primers assentaments humans a través de les restes d’indústria lítica trobades en diversos jaciments de la zona, a més d’indústria òssia, elements d’adorn i altres elements com eines de treball.
– En l’antiguitat, amb la cultura iberoromana, s’evidencien amb claredat contactes locals amb altres punts de la Mediterrània i la Península Ibèrica, com mostra la cultura material trobada.
– Amb l’inici de l’Edat Mitjana, el nostre territori va quedar sumit sota la dominació islàmica, que duraria fins al segle XIII i que, per tant, deixaria la seua empremta, com podem observar a través de les abundants troballes arqueològiques.
Va ser l’any 1242, quan l’Alzira musulmana “Al-Yazirat Suquar” es va rendir davant el rei Jaume I, per donar inici així a l’etapa de domini cristià. En la mateixa planta, seguim després per la Sala de l’Apostolat i la Sala E. Núñez, on continua el recorregut cronològic cultural fins als segles XVIII-XIX.
SALA APOSTOLAT I NUÑEZ
A la primera planta, en ella està situada la nostra col·lecció d’aquarel·les de la Murta, la taula de l’apostolat, la creu de Alfardons, la Santa Gràcia que va servir de motle per a la està als Casilicis, així com les dues talles de fusta d’Inmaculada i Sant Agustí.
SALA D’ACTES
Es troba en la primera planta, en ell estan situats els quadres del Rei Alfons XIII i de la Reina Isabel, així com el quadre de Teodoro Andreu “La Paella” i una col·lecció d’Al·legories.
SALA “TEODORO ANDREU”
A la segona planta s’ubiquen la Sala Teodor Andreu, que mostra la col·lecció pictòrica d’este pintor i artista alzireny, seguidor del luminisme impressionista de Joaquim Sorolla.
CAMBRA “PINTORES CONTEMPORANIS”
En este espai trobem la Cambra, que ofereix al públic una sèrie d’obres pictòriques amb temàtica variada, i la Sala de Noves Tendències, a més de l’oficina per a la gestió i atenció d’usuaris, una biblioteca especialitzada i un arxiu documental i fotogràfic on el personal investigador pot consultar les fonts per a l’elaboració de treballs.
Explicació de la visita a la sala.
L’ampliació del MUMA arriba fins a la Casa d’Alòs, situada al carrer Santa Llúcia núm. 4, prop de la seu principal, que es destinarà a contindre els fons etnològics.