Pastissets de moniato

Ingredients dels pastissets de moniato

  • 2 moniatos grans
  • Sucre, el mateix pes que els moniatos després de bollir
  • 1 rama de canella
  • Aigua
  • Corfa de la llima, sense la part blanca

Per a preparar-ne la massa

  • 1 mesura de cassalla o anís sec
  • 1 mesura d’oli de gira-sol
  • 1 mesura de mantega de porc
  • 1 mesura de sucre
  • 2 rovells d’ou
  • Farina de blat, la que admeta la massa

Per a decorar els pastissets

  • 2 clares d’ou a punt de neu
  • Sucre (per a empolvorar per damunt)

Elaboració dels pastissets de moniato

  1. Comencem preparant la crema de moniato. Per a això, pelem dos moniatos i els trossegem en peces que siguen de grandàries semblants.
  2. Després, els coem en una cassola amb aigua acompanyats d’una rama de canella i la corfa de la llima. Ho deixem coure tot durant uns 10-15 minuts, fins que els trossos de moniato estiguen ben fets.
  3. A continuació, escorrem els moniatos amb l’ajuda d’un colador. Després, els passem a un recipient (si és possible, ample i fondo) que ens permeta triturar-los còmodament amb una forqueta.
  4. Hi afegim el sucre, una mica d’aigua, ho integrem tot bé i ho posem a bollir sense deixar de remenar-ho perquè la nostra confitura no se’ns quede apegada. Deixem que es refrede perquè agafen una consistència òptima i, d’esta manera, tindrem la nostra crema de moniato.
  5. Per a fer la massa del pastisset mesclem la mantega de porc, l’oli de gira-sol, la cassalla o l’anís sec, el sucre i els dos rovells d’ou.
  6. Després, hi incorporem la farina a poc a poc, fins que «admeta». Per a això, ho remenem tot fins que la massa tinga cos. No oblidem, a més, que les nostres mans són la millor opció per a fer la massa. Quan tinga un aspecte consistent, la deixem reposar durant uns 30 minuts.
  7. Mentrestant, posem a punt de neu les dues clares que hem separat dels rovells d’ou i ho reservem; ens servirà per a decorar els pastissets de moniato.
  8. Per a estirar la massa utilitzem un corró. Fem una massa de mig centímetre de grossor i la tallem amb un tallapasta en cercles de 9 o 10 cm. Per a aprofitar tota la massa possible, en retirem la que ens ha sobrat, tornem a amassar-la i l’estirem per a poder fer-ne nous cercles.
  9. Farcim estos cercles de massa amb la crema de moniato, que estarà freda. Cal que tinguem en compte que els doblegarem per la meitat i, per tant, no hem de sobrecarregar-los en excés. Després, pressionem les vores perquè no s’obriguen quan estiguen al forn, el qual hem de calfar prèviament, amunt i avall, a 180 ºC.
  10. Posem els pastissets sobre una safata de forn coberta amb paper vegetal i els afegim les clares per damunt.
  11. Per acabar, els empolvorem amb sucre i introduïm els pastissets de moniato al forn, durant uns 15 minuts o fins que estiguen daurats. Esperem uns 10 minuts perquè es temperen abans de traure’ls.

Font: https://entrenosotros.consum.es/pastelitos-de-boniato