Arròs al forn

Ingredients per a quatre o sis persones

  • 300 g d’arròs
  • 600 ml de caldo de putxero (o d’aigua)
  • 100 g de cigrons cuits
  • 4 costelles de porc
  • 4 botifarres de ceba
  • 1 tira de cansalada entreverada fresca
  • 1 creïlla
  • 1 tomaca
  • 3 cullerades soperes de tomaca triturada
  • 1 cabeça d’alls
  • Oli d’oliva verge extra (OOVE)
  • Sal
  • Pebre roig dolç

Elaboració de l’arròs al forn

  1. Sofregim les costelles i la cansalada tallada a trossos amb la cabeça d’alls. Condimentem el sofregit i el daurem.
  2. A continuació, sofregim el pebre roig dolç i la tomaca triturada.
  3. Quan estiga a punt, hi afegim l’arròs i la creïlla tallada a rodanxes grosses i ho mesclem tot en la paella.
  4. Fiquem tota l’elaboració anterior en una cassola de fang amb la cabeça d’alls al centre, les botifarres, els cigrons cuits i la tomaca a rodanxes.
  5. Hi aboquem el caldo, sempre dues mesures per cada mesura d’arròs, en corregim el punt de sal i distribuïm tots els ingredients de manera uniforme. Introduïm la cassola al forn a 220 ºC durant 20 o 30 minuts, fins que quede sec i daurat.

Font: https://entrenosotros.consum.es/va/com-fer-arros-al-forn