S’han criat 76.000 depredadors i se n’han beneficiat un total de 110 agricultors
La campanya de cria de Cryptolaemus montrouzieri, depredador natural en els cultius de caqui i cítric, ha sigut ben positiva. Es començà a repartir-ne el 15 de maig –i fins a la primera setmana d’agost– i se n’han beneficiat un total de cent deu agricultors.
La lluita biològica s’ha consolidat i s’ha millorat gràcies a les noves cambres de producció. Les cinc cambres de producció de l’insectari permeten regular la temperatura i la humitat de dins. Les millores en el sistema que s’han fet en esta campanya han aconseguit que la producció de les cambres haja augmentat en comparació amb els últims anys.
Amb l’ajuda d’Alzicoop i la col·laboració amb els insectaris de la Generalitat Valenciana, els servicis tècnics municipals han aconseguit produir 76.000 depredadors que s’han repartit en paquets de cinc-cents als cent deu agricultors locals que n’havien sol·licitat.
S’han tractat trenta-huit hectàrees repartides en dos-centes explotacions agrícoles. El repartiment s’ha fet en dos tandades en els mesos de maig i agost, segons la superfície que indiquen els sol·licitants.
El regidor d’Agricultura i Serveis per a la Ciutat, Enrique Montalvá, considera que: «tenim raons més que suficients per a continuar treballant en l’insectari i en un futur aconseguir la creació d’un centre comarcal, amb la finalitat d’obtindre prou exemplars per a combatre les plagues».