- Ja està a disposició de la ciutadania, al preu d’un euro, en el MUMA i la Tourist Info
El regidor de Cultura i Patrimoni, Carlos Correal, el coordinador del calendari, Pedro Benedito, i el fotògraf José Carrillo, han presentat este matí en el MUMA el calendari municipal d’Alzira de 2015.
Com cada any, s’han editat un total de 5.000 calendaris, que es poden adquirir al preu d’un euro, a partir de hui fins al 23 de gener de 2015, en el MUMA i la Tourist Info de la plaça del Regne. L’horari de compra del calendari en el MUMA és pels matins d’11 a 13 hores i per les vesprades de 17 a 19 hores. El 18 i 19 de desembre es podran comprar des de les 9, i els diumenges i dilluns només es podran comprar pel matí. En la Tourist Info de la plaça del Regne es podran adquirir en horari de 10 a 14 i de 18 a 20 hores, si bé els diumenges l’horari és d’11 a 14 hores. Els dies 24 i 31 de desembre es podran adquirir únicament en la Tourist Info ubicada en el quiosc de la plaça Major.
Correal ha destacat: “Un any més, i ja en van dihuit, presentem este calendari, que és molt esperat per molts alzirenys i alzirenyes cada mes de desembre. Un calendari que, a més de comptar amb unes fotografies d’Alzira espectaculars, informa de les celebracions locals, nacionals i internacionals, festes i efemèrides, entre altres, i és indispensable per a consulta diària. Este calendari és el resultat de moltes hores de treball; per això vull agrair el treball realitzat des del MUMA, Niclas i Grupo Gráfico Alzira, així com per totes les associacions i col·lectius que col·laboren en la seua elaboració”.
Enguany, el calendari l’il·lustren atractives i suggeridores fotografies d’Alzira, en una línia artística i creativa. Es mostra una ciutat fidel al que és, però diferent quant al que veiem pels nostres ulls; una Alzira oberta a diferents punts de vista.
A més de reunir en cada mes diferents efemèrides locals o d’un altre àmbit, amb interés històric, cultural o festiu, en el calendari hi ha un apartat que no passa desapercebut, com és la saviesa popular que transmeten els refranys. Hi ha de relacionats amb les estacions o la climatologia, d’altres amb relacions socials, costums o festes per a cada mes de l’any.
Dels 5.000 exemplars editats, 4.000 són els que es posen a la venda. La resta de calendaris, com és habitual, es distribuïxen entre institucions com l’Ajuntament, els jutjats, Hisenda, les universitats, els museus, les conselleries, la Diputació, entitats i associacions locals o centres educatius, entre altres.