L’Ajuntament d’Alzira posa en marxa la primera fase del sistema de detecció d’incendis intel·ligent

L’Ajuntament d’Alzira ha presentat este matí la primera de les càmeres de detecció d’incendis instal·lada en el pou de Sant Bernat. D’esta manera, esta primera càmera controlarà aproximadament 2.500 metres, que comprendran la zona de la Muntanyeta, Santa Maria de Bonaire i una part de la Casella que, a partir de hui, estaran controlades per esta càmera.


L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, ha destacat: “A partir de hui, l’Ajuntament d’Alzira controlarà, a través d’esta càmera, els nostres paratges naturals i tot el terme municipal, en temps real. Este sistema, pioner en la Comunitat Valenciana i que hui es posa en marxa a Alzira, permetrà avançar en el sistema de prevenció d’incendis”.

El sistema de detecció d’incendis intel·ligent estudia la quantitat d’energia que hi ha en l’ambient en condicions normals i, si esta es dispara i a més es comporta com un foc, aleshores s’activa l’alarma.

Bastidas ha destacat: “Este sistema de detecció d’incendis intel·ligent tan sols tarda de dos a cinc segons a fer saltar les alarmes, d’esta manera, el protocol d’actuació es podrà executar amb major rapidesa, i des de l’Ajuntament d’Alzira podrem oferir més seguretat per als veïns i veïnes de la nostra ciutat”.

Es tracta d’un sistema autònom i rotatiu de 360o que, quan detecta un conat de fum, fixa la càmera en este punt i salten les alarmes en la Policia Local i, al mateix temps, envia la ubicació per GPRS del punt exacte on s’ha detectat el fum.

En les pròximes setmanes s’instal·laran les altres dos fases que completen este projecte impulsat per l’Ajuntament d’Alzira, per a així tindre controlada també l’altra part de la Casella, la Murta i la Vall de Bru.

Este sistema nou, pioner a Espanya i el primer que s’instal·larà a la Comunitat Valenciana, incorpora torres de vigilància i de comunicació en les susdites zones. S’han instal·lat dos tipus de càmera: una que detecta la calor i una segona que detecta les imatges. Cal destacar que estos sistemes funcionen de forma autònoma les 24 hores del dia, inclús en condicions adverses.