Alzira realitza hui, dimecres i dijous un nou tractament contra el mosquit tigre a embornals, zones d’acumulació d’aigua i espais verds

Hui tindrà lloc, novament, l’inici del tractament periòdic contra el mosquit tigre. Es faran tres sessions, hui, el dimecres 13 d’octubre i el dijous 14 d’octubre, amb l’objectiu de pal·liar la presència del mosquit a la nostra ciutat. L’empresa encarregada de l’actuació és Lokímica, que revisarà, com s’ha anat fent mensualment des d’abril, tots els embornals, les diverses zones d’acumulació d’aigua i els espais verds.

Els mesos amb rangs de temperatures més altes creix la proliferació d’estos insectes, i és per això que des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Alzira es treballa per previndre la presència de mosquit tigre i mosca negra amb una programació periòdica de fumigacions. Els tractaments periòdics es duen a terme cada mes des de ja fa set mesos. A ells se sumen les actuacions puntuals en cas d’avís i també la fumigació aèria que es va fer sobre el Xúquer.

Segons ha explicat la regidora de Sanitat, Gemma Alós, este tractament «serà ja dels últims, perquè estem acabant l’any i també la campanya de lluita contra el mosquit tigre». «Com sempre revisaran els embornals, zones d’acumulació d’aigua, els parcs i els jardins, i també nosaltres a les nostres cases ho hem de fer, perquè és un mes que plou i potser que fomente l’acumulació d’aigua, i és imprescindible que acabem l’any amb eixos espais nets i buits d’aigua i preparats per a la campanya de l’any que ve», ha manifestat Gemma Alós. La regidora també ha recordat que en cas que es detecte presència de mosquits tigre, cal posar-se en contacte mitjançant la bústia de la ciutadania, a la Clau o enviant un correu electrònic a sanitat@alzira.es, i cal indicar en quina zona s’hi han vist estos insectes per a poder comunicar a l’empresa la incidència i que ho puga revisar.

Els ciutadans i ciutadanes d’Alzira poden evitar la proliferació del mosquit tigre duent a terme les següents accions: evitar els recipients que puguen acumular aigua estancada (poals, cendrers, plats de plantes…), mantindre els nivells de clor adequats a les piscines, protegir els pous i aljubs amb malles mosquiteres, vigilar el reg per degoteig, renovar diàriament l’aigua dels abeuradors dels animals i tirar aigua als albellons setmanalment, recorden des del departament de Sanitat.