El Lloc d’Alzira cuina la millor espardenyà 2018
Alzira, 12 de març de 2018.- Ahir de matí es va celebrar al voltant de la plaça del Regne el II Concurs d’Espardenyà Francisco José García. El Lloc d’Alzira va ser el restaurant que va cuinar la millor espardenyà amb un premi de 3.000 euros, seguida de la cuinada per l’Alqueria del Pou de València amb un premi de 1.500 euros i per la de Ca Tomàs d’Alzira, que va quedar en tercer lloc amb un premi de 1.000 euros.
28 restaurants van participar en el concurs, arribats des de diferents municipis de la província: l’Alcúdia, Tous, Sueca, Cullera, Setaigües, Benifaió, el Palmar, València, Llombai, Serra, Gandia, Massamagrell, Torrent, Xiva, Barx i Meliana. D’Alzira participaren un total de cinc restaurants, Forn de Carrascosa, El Caramelito, El Roure i els guardonats El Lloc i Ca Tomàs.
Alzira Ràdio va fer una programació especial i en directe del concurs, des les 12 fins a les 14 hores. Ma. Carmen Cano i David Chordà van ser els encarregats d’arreplegar les impressions de tots els protagonistes de la jornada.
L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, amb altres membres de la corporació municipal, van participar en el concurs junt amb els diputats nacionals, Joan Baldoví i Elena Bastidas, i la diputada de Turisme, Pilar Moncho.
L’organització del concurs va repartir més de 300 racions d’espardenyà per als qui la van voler tastar, de la mateixa manera que es va poder provar la reganyà a l’espai del Gremi de Forners, que van oferir a tots els qui es van apropar este dolç típic alzireny.
Un concurs que es consolida en la festa fallera alzirenya i que se celebra junt amb la Globotà i la festa Infantil que organitzava durant el dia d’ahir la Junta Local Fallera d’Alzira.
El II Concurs d’Espardenyà es va realitzar gràcies al patrocini de l’Ajuntament d’Alzira, l’Agència Valenciana de Turisme, Diputació/Patronat de Turisme, Mancomunitat Ribera Alta, Family Cash, Grupo Mahou San Miguel, Bankia, Cotonera Events, Opel Automoción, Caixa Popular, GMWbioscience, Bodega Vicente Gandía, Gremi de Forners d’Alzira, Safrina, TNR Tus Noticias de la Ribera, Ribera Salud/ Hospital de la Ribera, Alzicoop, Gramar, Solán de Cabras i Congelados Pascual.