Resultats positius en l’acció comunitària del barri de l’Alquerieta al voltant del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Una vegada realitzada l’acció comunitària del passat 25 de novembre entorn de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, titulada “El puzle de les nostres relacions”, s’ha reunit la comissió organitzadora del Centre Social de Participació Ciutadana per a avaluar els resultats.   

Dels resultats s’obté que han participat de l’activitat un gran nombre de persones de totes les franges d’edat, de diferents classes socials així com de diferents àmbits socioeducatius. Cal ressaltar la importància del treball previ, ja que les peces del puzle que es va muntar eixe dia havien sigut treballades, amb anterioritat, pels diferents agents que van participar de l’acció. L’objectiu era doble: a nivell d’aula, proporcionar la formació necessària per a una reflexió i debat posterior; i, d’altra banda, conscienciar sobre la problemàtica a un gran nombre de població. 

La regidora d’Acció Social, Chelo Martínez, ha manifestat: “Sempre són importants este tipus d’accions entorn de dies assenyalats per a reflexionar sobre el tema. En este cas esta activitat es va centrar en el Dia Internacional contra la Violència de Gènere i pretenem que este mural, que es va crear eixe dia, puga anar per diferents dependències municipals per a fer reflexionar a tot aquell que ho veja”. 

Recordem que l’activitat, organitzada pel Centre de Participació Ciutadana ubicat en l’Alquerieta, junt amb la Fundació CEPAIM i el Projecte RIU de Salut Pública i en col·laboració amb la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, es va dur a terme en el Parc del carrer Trafalgar, i van participar els xiquets i xiquetes dels col·legis Sagrada Família i Pintor Teodor Andreu, així com de l’IES José Mª Parra, majors del CEAM Antonia Cerdá, Infodona, integrants de l’Associació de Veïns i de la Comissió de Festes de Sant Francesc, fallers/as de la falla l’Alquerieta, els agents de salut del Projecte RIU, els diferents grups dels tallers de la Fundació Cepaim i el Grup de Debat per la igualtat.

El puzle resultant, que és un gran mural que arreplega comportaments que suposen un bon tracte entre la parella i també aquells que suposen un maltractament, anirà de manera itinerant per diferents dependències municipals, així com per les distintes dependències dels recursos socials participants o col·laboradors.

 pancarta sense persones