Esmorzars saludables en el CEIP Federico García Sanchiz

Esmorzars Saludables (Què bo està tot!) al

Ceip Federico García Sanchiz

Quan ens toca a nosaltres, Lluís?

Aquesta pregunta comença després del primer esmorzar saludable que fem al centre.

M’estic avançant. Us contaré alguna cosa més i ens situem, val?

Dins del nostre projecte d’EcoEscola hi ha un apartat dedicat a l’alimentació saludable, amb aquesta intenció es programa un dia a la setmana, almenys, per a que tot l’alumnat duga fruita per esmorzar en el pati, però això no acaba ahí.

A partir del mes d’abril i maig es confeccionen esmorzars per a cadascun dels cicles del centre. Eixe dia, els xiquets i les xiquetes es preparen per a menjar productes que hem cultivat en el nostre “Hort Escolar”. Tots han col·laborat en les tasques que han arribat a produir eixos aliments.

la foto 1     la foto 2     la foto 3

Començàrem fent un esmorzar amb un ingredient estrella, els enciams, de totes les classes i colors i que ells i elles havien plantat en el camp. Enguany s’han incorporat nous aliments, els alls tendres, les faves i les creïlles.

I tot açò com funciona? Cal fer esmorzar per a 70 persones, més o menys, cada vegada. Qui se n’ocupa de que tot estiga a punt?

 La resposta està en la col·laboració desinteressada de les famílies que s’acosten al centre, mares i pares que enllesteixen els aliments sota la direcció del coordinador del projecte. Alguns productes es cullen eixe mateix dia, com per exemple els enciams i altres els tenim ja preparats, nets i congelats. Sols ens falta comprar un parell de coses en el supermercat i demanar-li al forner que ens duga pa acabadet de fer. El resultat és excel·lent. El pa s’acaba, encara que n’has dut algunes barres de més, el menjar s’acaba, i… Tot està molt bo!

 A partir del primer esmorzar, es corre la veu entre l’alumnat i entre les famílies i la pregunta del principi és inevitable. Gràcies a aquestos esmorzars molts xiquets i xiquetes ha tastat per primera vegada aquestes verdures, els ha agradat i han incorporat eixe aliment als seus costums alimentaris.

Paral·lelament es realitza un taller de preparació de salses per a les amanides entre les mares i pares que venen a ajudar a preparar-ho tot. Té molt d’èxit i després fan aquestes salses per als menuts.

Si tot els que us he contat no us ha obert la gana, potser que l’oloreta que hi ha a la cuina del cole eixe dia segur que us l’obri.

Sols hem queda donar les gràcies a totes aquelles persones que amb el seu treball i dedicació al centre fan possible una educació integral i de vida per al nostre alumnat.

 

Nota de premsa elaborada pel propi centre.